Seier og tap på hjemmebane

Postet av Sonja Irene Simonsen den 21. Okt 2014

Endelig var det klart for hjemmekamper i serien, nok en gang var Hokksund og Glassverket motstander.

Regionserien J16

7 lag i seriespill før jul, A- og B-sluttspill etter jul.

Hokksund hadde vunnet sine to seriekamper så langt, og hadde inntatt tabelltoppen før lørdagens kamp mot Tyristubben.

Hjemmelagets første seriekamp i Regionserien ble ikke akkurat et fyrverkeri av en håndballkamp. Vi ønsker oss høyt tempo og mange kontringer, men det ble ikke helt slik.

1. omgang bar preg av litt halvveis innsats av samtlige, men heldigvis var ikke Hokksund helt på topp heller.

Omgangen var jevn. Vi sleit i vårt midtforsvar, og ble flere ganger reddet av en meget god Amanda bakerst.

I pausa fikk jentene en liten moralpreken om innsats og vilje, det er umulig og spille gode håndballkamper om man ikke gir alt i alle faser av spillet.

Moralpreken hjalp, 2. omgang ble betraktelig bedre enn den første. Hjemmelaget tok over mere og mere av spillet, og sakte men sikkert kom vi foran i målprotokollen. Amanda fortsatte med godt spill og fremover på banen hadde vi marginene på vår side og mye "stang inn".

Da dommeren blåste av kampen kunne jentene juble for seier 20-19 og to viktige poeng om A- sluttspill skal nåes. 20 tekniske feil i denne kampen, med relativt lavt tempo, er litt mere enn hva vi ønsker oss.

Laget: Amanda (45,7%), Tuva (2/4, 5 assist), Marthe SG (1/1), Malin (1/1, 1 assist), Hege (5/7, 1 assist), Ingunn (0/3, 1 assist), Emilie (0/0), Kristiane (0/0), Julie F (1/3, 2 assist), Nanna (4/4), Oda (3/6, 2 assist), Maren (3/6, 6 assist)

Sør Norge Serien

7 lag i serie før jul, A- og B-sluttspill etter jul.

I Bringkvalik for 14 dager siden ble det 10 måls-tap etter kolaps i 2. omgang. Vi håpet vi kunne holde følge lenger utover i kampen denne gangen..

1. omgang startet flott, med høyt tempo fremover og tøffe taklinger i forsvar. Glassverket spillerne surnet og begynte og kjefte på hverandre, det er aldri ett godt tegn! Vi hadde endelig taket på dem...

Utover i omgangen kjempet bortelaget seg inn igjen og forbi i målprotokollen. Til pause lå Tyristrand-jentene under med to mål.

Pausa brukte vi til og mane til videre innsats, vi ønsket ikke en ny kolaps som i kvalik-kampen. det handlet nå om og bite seg fast... Gå ut og gi alt i hver eneste duell!!

En litt trå start, men så kjempet vi oss inn igjen med flere gode kontringer. Forsvaret var stort sett bra, men som vanlig sleit vi i midten - der har vi virkelig en jobb å gjøre. Amanda hadde flere meget kvalifiserte redninger som hodlt oss inne i kampen mot slutten. Et håp om uavgjort snek seg frem, vi var veldig nære. Desverre var det noen marginer mot slutten som ikke gikk vår vei, så det endte med tap 22-24 etter scoring av Glassverket i siste sekund.

Vi er meget godt fornøyd med forbedringen fra forrige møte med Drammensjentene, men 24 tekniske feil er i overkant av det vi kan tillate oss - dette må reduseres. Trening og atter trening er det eneste som hjelper, så er det bare og trå til enda litt tøffere så drar vi i land seier mot Glassverket i første Bringrunde !!

Laget: Amanda ( 35,1%),Tuva, Malin(7/7), Hege (1/2, 1 assist), Julie F (2/3), Marte M (3/8, 3 assist), Line (4/7, 4 assist), Hedda (1/3, 1 assist), Julie S (3/4), Amalie (1/4, 7 assist), Maren (0/0, 2 assist)