Beachhåndballjentene klarte 4.plassen i EM

Postet av Morten Sjaamo den 19. Jul 2016

Det har vært en aldeles strålende uke i Nazare der EM for jenter og gutter 16 har pågått. Vi kom ned på søndag hvor alle ble innlosjert på hotellet som lå litt i utkanten av selve byen, dette var et bevisst valg slik at de fikk være for seg selv uten for mye innblanding fra foreldre og nærhet til shopping.

Mesterskapet startet ikke før på fredag, så frem til dette var det 2 økter daglig og vi fikk til en treningskamp mot Italia som vi for øvrig vant 2-0. Det ble også tid til en shoppingtur til Lisboa slik at kredittkortene fikk kjørt seg litt.

Noen av foreldrene ble med nedover på søndag og utover uken strømmet det til med spente foreldre, så når fredagen kom, var vi rundt 30-40 supportere med stort og smått.

Vi hadde 3 kamper i grunnspillet og de 2 beste lagene gikk videre. Vi møtte Sveits, Ungarn og Litauen og slik endte dette:

Mest imponert var vi i kampen mot Ungarn da vi hadde møtt de tidligere og viste at dette var et meget godt lag.

Da var vi klar for kvartfinalen og her møtte vi Kroatia. Vi vant begge omgangene (13-12 og 12-10), og det betød at vi var klare for semifinale og hadde sikret Norge en plass i neste års VM.

I semifinalen skulle vi møte Nederland og det ble en utrolig tett kamp. Taper første 1. omg på golden goal, vinner andre med ett og taper shootouten med ett. Veldig nære, men da var det bare å brette opp ermene og gjøre seg klare for bronsefinalen

Nå sto hjemmelaget Portugal for tur og dette ble en spesiell kamp hvor jentene for første gang sto oppstilt og sang "Ja vi elsker" for full hals og det var ikke fritt for at det kom en tåre blant tilskuerne da.

Vi spilte en helt utrolig førsteomgang hvor vi vant med 9 poeng. Andre omgang taper vi 16-18 etter å ha hatt kontroll til det sto igjen 3 min. Taper så shootout og da ble det den "sure" fjerdeplassen. Trykk på Bronsefinale Norge-Portugal og spol deg frem til 49:48, så ser du denne kampen.

Etter å ha "ristet" av seg tapet i bronsefinalen, var det klart for premieutdeling. Her viste det seg at Norge tok 2 av 3 medaljer: Eli S Skogstrand for beste målvakt og Tiril Solumsmoen Mørch for toppskårer, ikke dårlig det.